Dag 6: 11 februari > Uitgaan in Suriname
Door: dick lock
Blijf op de hoogte en volg Dick
12 Februari 2011 | Suriname, Paramaribo
De volgende ochtend ben naar Henna gegaan en ben ik samen met Fred naar STINASU gereden. Hier hebben ze me een kleine voorlichting gegeven over onderzoek. Jammer genoeg gaven ze niet zo veel informatie van waar ik nog niet op de hoogte van was. Wel heb ik een mailadres gehad voor als ik eventuele hulp nodig heb met determineren ed. Ze hebben me doorverwezen naar de universiteit, daar zitten de echte herpetologen. Maar die zijn momenteel helaas op excursie en komen volgende week donderdag terug. Dat betekent dat ik dan al in boven-Suriname zit. Dus Henna heeft voor mij een afspraak gemaakt voor als ik terug ben.
Verder hebben we een tijdje rond gereden om spullen op te halen en zijn we rond gaan vragen voor een fiets. Een vriend van hem verkocht een goede fiets voor 300 SRD(Surinaamse dollaar) dit is ongeveer 70 euro. Dus eindelijk ben ik wat mobieler en kan ik in de buurt wat meer gaan rondzoeken naar herpetofauna!
Rond half 4 kwam Fred hiernaartoe om te kijken of we de boomkip konden vangen. Dan zal hij die vanavond klaarmaken. Dit schijnt hij erg lekker te kunnen! Helaas na een aantal pogingen zijn vrijwel alle dieren ontsnapt… dus weer geen boomkip op het menu vanavond.
Na het eten ben ik nog snel even gaan kijken of ik de slang in het slootje naast mijn huis toevallig kon zien. En ja ik zag wat liggen! Eerst dacht ik dat ik de slang weer zag maar deze had geen tekening op zijn rug zoals de vorige... Toen heeft Fred de strop er weer bij gepakt die voor de leguanen bedoelt was. En heeft het dier gevangen. Het bleek een aal te zijn!(de foto's staan op facebook) Dit liep een beetje uit de hand, we hebben nog ruim 2 uur rond gelopen om alen te vangen en verschillende kikkers! De kikkers moet ik nog determineren. Onderweg vonden we ook een slang in het water, maar er was maar een deel zichtbaar. Aan de vage tekening te zien denk ik dat het een jonge boa constrictor was! Helaas hebben we deze niet te pakken gekregen, het vluchtte onder een randje aan de kant van de sloot waar we niet meer bij konden…
’s Avonds heb ik Henna nog gesproken en ik zou eigenlijk maandag bij iemand gaan kijken die reptielen en amfibieën exporteert. Maar dit lijkt niet door te gaan, dit zal dus betekenen dat ik maandag al voor een maand vertrek richting boven-Suriname!
Na het gesprek met Henna ben ik met Fred achterop richting de stad gefietst. Het is al een uitdaging om met iemand achterop alle gaten in het wegdek te ontwijken. En het feit dat ze hier links rijden maakt het nog lastiger! We zijn gezellig naar club La Caff geweest tot 3 uur. En daarna zijn we naar een club geweest met een zwembad we nog gezwommen hebben om tot half 6 ’s nachts!
Rond 6 uur waren we weer thuis. Gelukkig heb ik morgen vrij en kan ik uitslapen en dan wat later opzoek gaan naar de slangen.
12 Februari 2011 - 15:02
Laurent:
Vet allemaal man! Was die slang waarvan je dacht dat het een boa constrictor was ongeveer even groot als die kleine van mij toen we hem kochten in houten? -
12 Februari 2011 - 15:06
Vicky:
salsasalsa ^^ nee je kunt daar niet als een lompe boer tussen gaan staan hakken en je laten leiden door een vrouw is ook niet helemaal de bedoeling natuurlijk ;p -
12 Februari 2011 - 15:09
Kim:
hahah uitgaat in suriname:P
wat leuk man.. gaan we hier in nederland ook lessen volgen;)
ik ga nu naar mijn ouders..
heel veel plezier nog en succes met je beestjes(A)
xxxxxx -
12 Februari 2011 - 15:33
Dick:
Ja ongeveer net zo groot Laurent ;) bale dat ik em miste :S ik ga zo weer ff zoeken op een mooie plekje, kben benieuwd....
haha vicky, nou ik heb me toch maar even laten leiden door een vrouw (A) ik wilde toch mee doen hoor! haha. -
12 Februari 2011 - 15:58
Dick:
Weten jullie wat leuk is....
ik heb op die avonden 10srd uitgegeven!
dat is omgerekend €2.20! haha
dat waren dan 2 drankjes :P -
12 Februari 2011 - 16:49
Isabel:
lekker goedkoop en wel super gaaf weer allemaal. -
12 Februari 2011 - 20:27
Uana:
Je zit daar echt op je plek he Dick, met al die dieren!! Gaaf hoor.. Mijn moeder gaat je verhalen ook lezen hihi!
X -
13 Februari 2011 - 11:04
Silvia:
Heey Dick,
Haha ik zie jou al tussen die mensen de salsa doen. Jammer dat elke keer die boomkip mislukt, of jullie doen het nie goed of zij zijn toch te slim.
Wanneer ga je precies naar boven in suriname? je kon daar geen blogs maken toch?
Veel plezier nog en dat drinken kost daar ook niks zeg jeetje
Gr Silvia -
13 Februari 2011 - 12:41
Cindy:
Dus we krijgen in het nieuwe schooljaar salsales van Dick? Ik hoop dat je toch nog wat hebt gehad aan je bezoek aan STINASU. Klinkt wel leuk hoor, dat uitgaan in Suriname. Als je morgen inderdaad naar boven vertrekt wens ik je alvast heel plezier toe, maar dta gaat vast lukken!
xx -
15 Februari 2011 - 15:13
Marc Abuys Ecoman:
Hee Dick ! veel plezier en geluk in Boven-Suriname, geef je je postadres nog door dan zal ik je wat zaken opsturen waar je wellicht wat aan gaat ehbben ik neem aan dat je vangkooitjes,sample doosjes, pincetten. schuifmaten en veerunsters enz hebt of kan regelen, enz anders moet je dat zeggen ik wil vallen opsturen , insecten doosjes enz die kun je dan retourneren . ik wil krekels en sprinkhanen wel graag determineren . ja Dode kikkers mag ok ha... of alleen botten,pelvis,fragmenten enz.. maar hoor dan. .kijk je kan ook es proberen in kaart te brengen door rond te vragen hoeveel SUrinamers, en restauranten nou de GReen Iguana consumeren en hoe vaak . hoe hoog de vangquota is enz... ik zou het vertikken m te eten meen ik want ik meen dat ze toch al in een redelijk groot deel van geheel Zuid-en Midden Amerika reeds bedreigd worden ,en beschermd internationaal via de IUCn en Wild Species Act list.maar probeer es wat meer erover te weten te komen.....
BEn trouwens benieuwd of je ook de zeer unieke Pipa pipa, gaat kunnen vinden . een uitermate bijzonder amfibee, met nog veel geheimen onder zijn of haar rug.. Ook bijzonder de Paradoxale Kikker, (PSeudis paradoxa <) ...
Nog een Nieuwtje... er is Middellandse zeeregio, Noord-Tunesie een compleet nieuwe Cerastes-soort ontdekt en een nieuwe ondersoort, de eerste is echt helemaal compleet vers, distinct van de overige soorten en staat meteen op de lijst al .... deze Hoornadder....Spectaculair...
ok tot later man let op postadres !!!!!!. ef doorgeven man!!>... kee Geluk en doe voorzichtig ... Later...