Vlak voor vertrek naar boven Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Dick Lock - WaarBenJij.nu Vlak voor vertrek naar boven Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Dick Lock - WaarBenJij.nu

Vlak voor vertrek naar boven Suriname

Door: dick lock

Blijf op de hoogte en volg Dick

14 Februari 2011 | Suriname, Paramaribo

Dag 7: 12 februari > Eerste week voorbij
Hier nog even kort een blog van de afgelopen twee dagen. Ik vertrekt over een aantal minuten richting boven suriname.
Om half 12 werd ik pas wakker we zijn rustig begonnen. Fred heeft me even laten zien hoe de wasmachine hier werkt en heb al mijn vuile kleren gewassen.
Pas rond 4 uur zijn we op stap gegaan richting familie van Fred, hier hebben we zijn fiets opgehaald, die stond hier nog. Echt geweldige mensen zijn het, erg gastvrij en ontzettend aardig. Ik heb ook een aantal foto’s van de kinderen op facebook gezet.
Daarna zijn we naar een plek gegaan waar Fred wel eens anaconda’s en boa constrictors heeft gezien. Hier hebben we een tijdje rondgelopen, en vlak voordat het donker werd vond ik een waterslang! De soort moet ik nog determineren. We hebben er een aantal foto’s van gemaakt. En toen het donker was vonden we er nog een! Deze was wat groter, maar omdat er zo weinig licht was kon deze al ontsnappen door onder water te gaan…
Toen het donker was zijn we weer terug gegaan naar zijn familie en hebben hier lekker wat gegeten. Omdat het erg hard bleef regenen zijn we er erg lang gebleven.
Eenmaal thuis hebben we een taxi gebeld om ons naar de club zsazsazsu te brengen. Hier was het ook erg gezellig en we waren dan ook pas weer om 7uur thuis.

Dag 8: 13 februari > Dierentuin
Ook vandaag ben ik weer laat opgestaan, niet zo gek omdat we pas zo laat thuis waren. We met z’n 3e (Fred, Gilly (Fred’s neef), en ik)naar de dierentuin geweest, waar we een tweetal stagiaires tegenkwamen die we al eerder tegen gekomen zijn. De dierentuin was klein en we waren er met minder dan een uurtje eigenlijk al doorheen.
Later zijn Fred en ik zijn gezellig nog gaan zwemmen met 2 andere stagiaires hier uit de buurt en daarna hebben we lekker Surinaams gekookt.
Vanmorgen heb ik Henna nog gesproken over de komende maand. Het is de bedoeling dat ik naar drie locaties ga. Bij de eerste zal ik 1 of 2 weken verblijven, ligt eraan hoeveel tijd ik nodig heb om daar soorten te inventariseren. De volgende locatie zal bij Fred zijn ouders zijn. Hier zal ik wat lange blijven en ook meer op de omgeving moeten letten omdat ik hier waarschijnlijk over een tijdje trips zal moeten gaan leiden. En later zal ik nog zuidelijker gaan om daar nog wat inventarisatiewerk te doen.
Op geen van de drie locaties heb ik internet dus zal ik geen contact hebben, en zullen er ook geen blogs of foto’s verschijnen. Ik ben erg benieuwd welke soorten ik allemaal ga tegenkomen.
Jullie over een maandje weer van mij!

• 14 Februari 2011 - 10:47

Isabel:

nou schatteke,

heel veel plezier daar!
    ik spreek je over een maand.;)

xxx

• 14 Februari 2011 - 11:31

Anouk:

Ookal lees je het niet meer voor je weggaat, heeeeel veel plezier :D
    Ene maar hopen dat je daar veel ziet!

xxxxxx

• 14 Februari 2011 - 11:51

Uana:

Succes Dick, geniet ervan!

X

• 14 Februari 2011 - 12:29

Silvia:

Heey dick,
    Veel succes en we horen je wel weer als je terug komt

Gr silvia

• 15 Februari 2011 - 19:59

José:

Veel plezier de komende tijd!!! Geniet ervan!!
    Dikke kus

• 25 Februari 2011 - 19:11

Agaath:

Ben ontzettend benieuwd hoe je je avontuur in de echte bush beleefd en overleefd hebt. Je zult geheit moeilijke periodes hebben gehad. Ben ontzettend trots dat je dit avontuur onderneemt. Eco&Wildlife op z'n best!!! Pas op voor rare beestjes in Suriname.

Groetjes, Agaath